Dansk-afrikansk aften

Rhythms of Benin - en spændende dansk-afrikansk musikaften

Torsdag den 27. november kl. 20 fyldes RemisenBrande af afrikansk musik, når trommeslageren Andreas Andersen spiller og fortæller om sine oplevelser fra hans tur til Benin voodooens land. Kom og oplev Benins skjulte skatte af musik og rytmer, og oplev 7 musikere heriblandt tre afrikanske der folder sig ud på scenen.

Foredrag med musik

Aftenen starter med et foredrag, hvor Andreas først fortæller om sit ophold i Benin og derefter spiller en energisk koncert med resten af det dansk/afrikanske "Rhythms of Benin" band.

Ung musiker fra Brande

Andreas er et velkendt ansigt i RemisenBrande. Ikke mindst når Ikast-Brande Musikskole afholder arrangementer i huset, er han at finde bag trommerne. Ved åbningen af festugen ved Brandes 100 års jubilæum som stationsby i juni 2014, var de to slagtøjsekvilibrister Andreas Andersen & Uffe Birk i stand til at få tæt på 500 gæster til at klappe og stampe en fantastisk festuge i gang, da de stod på scenen med kasserede bilfælge, murerbaljer, dåser og andet skrald. De to har sammen grundlagt firmaet og konceptet Beatbuilding.dk.

Rhythms of Benin

Turen til Benin fandt sted i foråret 2014, og formålet for Andreas var at at lære om landets ældgamle men dog stadig sprællevende musiktraditioner. Han tog masser af lærdom og inspiration med sig hjem, men ikke mindst nye musikalske legekammerater. Andreas har nu inviteret tre af de dygtigste og mest anerkendte musikere fra Benin til Danmark, for at sætte deres musiktraditioner ind i en ny sammenhæng ved musikaftenen "Rhythms of Benin".

Ved koncerten i RemisenBrande kan publikum derfor opleve en smeltedigel af blandet musik fra Vestafrika og Vestjylland, når de afrikanske musikere sammen med nyudklækkede talenter og en lektor fra Syddansk Musikkonservatorium skaber en ny oplevelse på den danske musikscene, med både gamle traditioner og spritny musik.

Pris:

50 kr.

Billetter købes i døren.

Arrangør: Andreas Andersen & RemisenBrande