Nye Toner ved Nytårskoncerten

Ikke alt er, som det plejer, når Ikast-Brande Musikskole i to omgange inviterer til nytårskoncert i RemisenBrande fredag d. 18. og lørdag d. 19. januar. Den største ændring bliver dog ikke synlig for publikum, da den er sket bag kulisserne.
Siden den første nytårskoncert i 1997 har det været Jan Glud Østergaard, der har været tovholder på koncerterne, men da han sidste efterår gik på pension, har han i år overladt tøjlerne til andre.
Hele tre personer har der skullet til for at afløse den hidtidige leder, som dog ikke har skullet kigge langt for at finde sine afløsere: Det, der nu er blevet til et koncertudvalg, består af hans tre dirigentkolleger Jørn Peter Andersen, Troels Richter og Tommy Slot, der alle ligesom han selv underviser på musikskolen – og Jan Østergaard har ikke sluppet nytårskoncerterne mere, end at han selv skal på podiet en håndfuld gange i løbet af koncerten for at dirigere orkesteret.

Omkring 85 musikere får de fire skiftende dirigenter at holde styr på. Dertil kommer en flok sangsolister (alle musikskoleelever), så alt i alt når man op omkring 100 medvirkende. Det musikalske fundament udgøres fremdeles af Brande Amatørorkester og Herning Koncertorkester, som bliver suppleret med musikskoleelever helt ned til tiårsalderen. De har dels forberedt sig hver for sig, dels i samlet flok ved to storprøver, første gang 1. december og anden gang ved generalprøven i starten af januar.
Årets program er vanen tro en gang ”blandede bolcher” udvalgt af de respektive dirigenter. Fællessange afløses af filmmusik, wienervals, Mozarts ”Eine kleine Nachtmusik”, Elvis’ ”Love me Tender” i en instrumentalversion og et Carpenters-medley med sangsolist.
Jazz, en smule blues og et par ballader er der også blevet plads til på sætlisten, som desuden omfatter instrumentalnummeret Saxomagic, hvor blæsersektionen spiller hovedrollen.

Lørdagens koncert er så godt som udsolgt, men det er stadig muligt at sikre sig en billet til koncerten fredag her.  

Du kan også se glimt fra nytårskoncerten i 2017 ved at klikke her