Gentænk Aldring

Mandag den 28. jan. til torsdag den 31. jan.

Koreograf Nønne Mai Svalholm har siden 2016 arbejdet på en dansetrilogi omkring aldring, hvor hun benytter sig af uøvede ældre medvirkende.
Scenekunstprojektet "Gentænk Aldring" udmøntede sig i 2016 i forestillingen "Circiut", hvor en gruppe ældre dansede med en stor spejlkugle. I 2017 var forestillingen "Ultima" en del af kulturhovedstadsprogrammet. Her var en stor gruppe på 40 ældre over 60 år på scenen. Den tredje og sidste forestilling "Gravity" arbejder Nønne Svalholm fortsat på.
Ikast-Brande kommune er en af to nye kommuner der nu tager del i kunstprojektet.
Nønne Mai Svalholm udtaler ” De ældre medvirkende fra Aarhus skal også være med i nogle af de intensive workshops, der holdes i de nye kommuner.  I løbet af tre-fire måneder vil vi hver uge mødes tre timer med de nye seniorer i kommunerne. Fordi det er helt almindelige mennesker, som bare har levet lidt længere, kan man ikke lave god kvalitetskunst ved bare at proppe folk ind i et værk fra den ene dag til den anden. De skal have lov til at udvikle deres talent og potentiale undervejs”, forklarer koreografen.