Tørfisk

Fredag den 10. august kl. 20.00

Tørfisk er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol og vind på et stativ eller (sjældnere) tørret i egentlige tørrerier. Den fisk som orkestret TØRFISK er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst.
I daglig tale kaldet for en ”dabs” som er det engelske ord for ising.
TØRFISK og tørfisk er to ting, men orkestret kan meget andet, end spise dabs og levere nye og gamle sange fra scenen. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som ofte skydes lige fra hoften.
Tørfisk udkom med en ny CD, nummer 19 i rækken i 2017. Sangene handler om deres hverdag, sange om Thyborøn, gruppens koner, som de er glade for, og numre, der handler om tilbagetrukne hårgrænser og mændenes fremskredne alder.
Der vil blive skiftet ud i sangene i forbindelse med koncerterne og gruppen håber publikum vil tage godt imod de nye sange. Selvom det altid er svært at sige farvel til nogle af de gode gamle sange, så fortvivl ikke – TØRFISK spiller stadig en hel masse sange fra bag- kataloget. Netop på det område svigter gruppen ikke deres publikum, eller for den sags skyld gruppen selv. ”Vi mønstrer jo ikke mere end 3-4 akkorder, som netop de gode gamle sange er bygget op over” lyder det tørt fra bandet.