Syng kommunen sammen

RemisenBrande afholdte i 2010 afholdte projektet "Syng Kommunen Sammen" for at sikre sammenhængs kraft og en følelse af fællesskab i den nye Storkommune.
Borgere fra hele Ikast-Brande Kommune samlet i ét stort kæmpekor, der sang specielt komponerede sange om Ikast-Brande Kommunes historie, naturliv, erhvervsliv, idræts- og foreningsliv, kulturliv og landdistrikter. Projektet blev en stor succes, da såvel korsangere, publikum og de medvirkende arrangører var yderst tilfredse.

Projektet startede allerede tilbage i juni 2010, hvor alle korledere var samlet for første gang for at fastlægge en tidsplan for projektet. Herefter gik sangskriver Jesper Kallesøe i gang med teksterne til projektet hvorefter komponist og dirigent Erik Sommer lavede musikken til det store korværk. Alle korene fik værket udleveret i starten af september, og så gik prøverne i gang i alle de respektive øvelokaler rundt omkring i kommunen.
Næste skridt i projektet var at alle korene skulle øve sammen, hvilket fandt sted første gang kl. 9.00 den 21. november 2010. Så blev de næste timer brugt på at forfine sangene, hvorefter resultatet blev præsenteret ved to storslåede koncerter kl. 15.00 og kl. 17.00.

Initiativtager og tovholder på projektet var RemisenBrande, men projektet blev en realitet takket være støtte fra Ikast-Brande Kommune, Egefonden samt FOCUS Ikast-Brande. Ligeledes var der en lang række samarbejdspartnere, der bidrog til projektets succes. Her kan eksempelvis nævnes Ikast-Brande Musikskole, Visit Ikast-Brande samt Herning Erhvervsråd.

Alle der er interesseret i projektet kan få noder og tekster tilsendt ved at sende en e-mail til center@remisenbrande.dk. Planen er at sangene skal leve videre og bruges ved forskellige lejligheder i hele kommunen.

Remisen Syng sammen Program_lowres
Tekster og noder samlet

Relevante links:
Se billedgalleri fra www.aoib.dk her