Street-Art og performancekunst på forpladsen

Unge kunstnere forvandler RemisenBrandes forplads til et levende kunstværk

I år laves der også Street-art på RemisenBrandes forplads. Pia Stræde Palmelund fortæller at RemisenBrande i år har søgt Ege-fonden om et tilskud til at man kunne være med i dette års festival, og de har bevilget et beløb. Så derfor vil der blive lavet et værk henholdsvis på flisearealet mellem gangbroen og drejeskiven, samt ligeledes et 3D maleri på ét af de grønne porte.
Derudover, som et nyt indslag under Street-Art festivalen, gæster 5 performancekunstnere Brande og omdanner remisepladsen foran RemisenBrande til et flydende kunstværk. De fem unge kunstnere inviterer dig med ind i et sansende univers af mystiske væsener, porcelænskostumer og gådefulde toner.
Hver sommer transformerer fortovet i Brande sig til en labyrint af rum ved hjælp af kridt og maling. Overalt på de massive granitsten åbner sig nye universer, du kan træde ind i og blive en del af, når du placerer dit kamera eller telefon i den rette vinkel og tager et billede. Gadekunstnerne prøver at bryde din regel for, hvad rum er.
Og netop fascinationen af at ændre reglerne for, hvad vi oplever, når vi betragter et værk er drivkraften bag de tre unge kunstnere, Tatsuay Sugimoto, Lucas Nicolaisen og Frederik Vium, fotograf Josephine Hummer og lydtekniker Lasse Schmidt Hansen. De tre performancekunstnere studerer til dagligt ved kunstakademiet i Hamborg og er denne sommer inviteret til at opføre et af deres projekter i Brande.
Vi glæder os til for første gang at blive en del af Street-art festivalen, slutter direktør Pia Stræde Palmelund.