Foredrag af Emil Erichsen - Kapret af somaliske pirater

FOREDRAGET ER DESVÆRRE ANNULLERET.
Årsagen til dette er covid-19 situationen, som stadig har sit greb i det meste af verden. Rane og Marie, som deltager i foredraget, er lige nu på jordomsejling, og kan ikke komme tilbage på deres båd, hvis de forlader den nu. På denne baggrund annulleres foredraget.

Alle, der har købt billet til foredraget er blevet kontaktet, og får naturligvis pengene tilbage.

Foredrag af Emil Erichsen

Kapret af somaliske pirater

- en sand historie fra de syv verdenshave fortalt af Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Emil Erichsen

Skipper på Havana med foredrag om livet til søs

Emil Erichsen er den fødte sejler. Som 11-årig overtog han selv rorpinden i sin første Optimistjolle. Siden blev det til masser af kapsejlads i Europajolle og på landsholdet i Laserjolle. Efter gymnasiet uddannede Emil Erichsen sig til dykkerinstruktør og arbejdede på en dykkerskole på Bali. Da han var hjemme igen tog han job som sejlinstruktør og som produktionsassistent på blandt andet tv-programmet X-Factor. I sommeren 2013 kastede han sammen med sin lillebror Theis fortøjningerne for at tage ud på en 3 år lang jordomsejling. Det er blevet til de meget populære tv-programmer på TV2 “Kurs mod fjerne kyster”, der følger drengenes tur ud i den store verden med alt, hvad der hører til af udfordringer og eventyr. Nu har du også mulighed for at høre alt og rejsen med et Emil Erichsen foredrag.

Passionen for at sejle går igen hos familien. Ligesom Emils far Mikkel Beha selv voksede op på Nordkaperen med sin far, Troels Kløvedal, har Emil og lillebroren Theis arvet glæden ved sejlads fra deres forældre.

Et Emil Erichsen foredrag giver dig et indblik i, hvordan det er at leve til søs med få remedier og kun sin familie omkring sig. Det bliver uden tvivl spændende og underholdende, når Emil Erichsen fortæller om diverse anekdoter fra sine rejser.

Kapret af somaliske pirater

- en sand historie fra de syv verdenshave fortalt af Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy

Den danske sejlbåd ING sejlede i slutningen af februar 2011 i Adenbugten mellem Somalia og Oman. Ombord var familien Quist Johansen og deres to gaster. Pludselig kommer en åben jolle, i høj fart, ræsende lige imod dem. De vidste, at de befandt sig i piratfarvand og var ikke i tvivl om, hvad jollens hensigt var. Fem pirater kravler ombord på deres båd, efter at maskingeværer har skudt op i luften, og familiens værste mareridt er nu blevet til virkelighed. Den ene gast ombord, Rane Mohr Hjorhöy sender et nødsignal og en tanke hjem til sin ny-gravide kæreste Marie. Nu er glæden skiftet ud med bekymring, og sammen med familien Quist Johansens pårørende, indgår Marie i et forhandlerteam, der skal prøve at få Rane og resten af besætningen sikkert hjem.

I 196 dage sidder Rane og de andre danskere som gidsler hos somaliske pirater, samtidig med at Marie derhjemme kæmper en brav kamp for at holde modet oppe og forhandlingerne i live. Nu fortæller Rane og Marie endelig hele deres vilde historie til Emil Midé Erichsen, som selv har rejst på de syv verdenshave og første gang hørte historien om kapringen, da han sejlede med sin farfar, Troels Kløvedal, ombord på Nordkaperen.

Emil Midé Erichsen har sejlet jorden rundt. Han har rejst på en bølge af venlighed, og har kun mødt søde mennesker der ville ham det godt. Men en sjælden gang imellem går det helt galt.
Det er snart 10 år siden Rane og Marie gennemlevede deres værste mareridt, men ikke før nu, har de ønsket at fortælle deres historie til offentligheden. Kapringen blev dækket tæt i medierne, men det var meget sparsomt, hvad de involverede selv fortalte. Nu får vi historien fra to, der mærkede det på egen krop.

I dag har Rane og Marie to børn, og er lige stævnet ud på en jordomsejling, for at bevise over for dem selv og børnene, at på trods af det de har været udsat for, så er verden ikke et ondt sted. Hør dem live, når de sammen med Emil går på scenen, og fortæller deres gribende historie. En historie om mod, overlevelse og troen på sig selv og sine nærmeste.

Foredrag

Ikon for Tidspunkt

Torsdag d. 3. feb. 2022 - kl. 19:30

Ikon for pris

ENTRE 225,- (+ BILLETGEBYR 10,-)