Livestream - Smagen af øl

Den 10. november kl. 19.00 - 21.30
Vi anbefaler, at du kommer 15 min. før showstart
Unummererede siddepladser - der er begrænsede antal billetter sat til salg
Ølsmagning: 30,- + billetgebyr 10,- for øl, malt, humle (Smagsprøver serveres under foredraget. Mængderne er således, at du stadig kan køre bil efter foredraget)

Livestream direkte fra Aarhus Universitet

Vild med øl?

Kom til Livestream i RemisenBrande, hvor professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Foredrag

Ikon for Tidspunkt

Tirsdag d. 10. nov. 2020 - kl. 19:00

Ikon for pris

Entré 30,00 (+ billetgebyr 10,00,-)