VÆKST - kunstudstilling af Mette Dreyer, Politiken

VÆKST

En kunstudstilling af Mette Dreyer i Remisen.

Kom og oplev kunstnerens værker i Remisen i perioden 27. august 2021 - oktober 2021.

Om kunstneren:

Mette Dreyer, f. 1956. Uddannet på Skolen for Brugskunst. Hun har siden 1984 arbejdet som bladtegner - først på BT, siden på Politiken.

"Sideløbende med mit arbejde som tegner har jeg malet så længe, jeg kan huske. Jeg har haft brug for et rum uden bestillingsopgaver og pointer.

Og jeg har været vidt omkring, fra det abstrakt ekspressionistiske til det naturalistiske, surrealisme, new realism, you name it. En periode malede jeg et hav af mugshots, det nøgne, forsvarsløse ansigt. Om ikke andet gav det en masse maleerfaring. Jeg har malet små billeder af kaffeselskaber og store med samme motiv, ladet mig inspirere af andre kunstnere og forsøgt at male ligesom dem, og stødt på grund. Jeg synes, jeg har stået i mit atelier i en evighed bare med en eller anden fornemmelse af at ville noget. Og fornemmelsen er og har været den eneste rettesnor. Bliver jeg træt af et billede, er det ikke ”rigtigt”. Derimod er det en fantastisk følelse, når man i det kaos uden retning, man har skabt sig, overgiver sig til indskydelsen og opdager, at teknikken er på plads, så man kan gennemføre et billede som tilfredsstiller fornemmelsen.

Sidste år var jeg klar til at dele mine billeder med et publikum. Jeg debuterede med keramikeren Hanne Marie Leth Andersen med udstillingen ”Små historier” på Gasværket i Brabrand, trods corona.

Jeg har smidt menneskerne ud af billederne (midlertidigt, for man kan aldrig sige noget med sikkerhed i denne her gesjæft), og kastet mig ud på de 70.000 favne, hvor jeg har været så ofte før. Jeg har genoptaget planteverdenen som inspiration. Det er det helt rigtige nu. Det er farve, streg og form i en lykkelig eksplosion."

Den 27. august kl. 16.00 - 18.00 holdes en hyggelig fernisering af Mette Dreyers malerier i Remisen. Kom til hygge og bobler. Gratis entré, alle er velkomne.

Udstilling

Ikon for Tidspunkt

Fredag d. 27. aug. 2021 - kl. 16:00

Ikon for pris

Gratis entré