Vinterland og virkeligheden

True Crime foredrag
Den 4. april kl. 19.00
Nummereret siddepladser
Remisen åbner kl. 18.00 - salen åbner kl. 18.30
2 * 45 minutter, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål i del 2

Vinterland og virkeligheden

Da journalistparret Janni Pedersen og Kim Faber researchede til deres debutkrimi, bestselleren ’Vinterland’, var Jens Møller Jensen den første ekspert, de interviewede. Og samarbejdet mellem de tre er forsat under tilblivelsen af ’Vinterland’s efterfølgere, ’Satans sommer’ og ‘Kvæler’.

Trioen sætter fokus på mødet mellem fiktionens og virkelighedens verden.

Er en krimi som Vinterland fuldstændig præcis i sin beskrivelse af politiarbejdet? Er der grænser for, hvad Jens Møller Jensen kan og vil bidrage med? Og er der sager fra virkeligheden, som forfatterne aldrig kunne drømme om at inddrage i en roman? Kunne man for eksempel forestille sig, at Faber & Pedersen skrev en krimi med udgangspunkt i ubåds-sagen? Og hvilke overvejelser gør Jens Møller Jensen sig, når han er konsulent på tv- og filmprojekter om netop ubåds-sagen og angrebet på Krudttønden og synagogen?

De tre foredragsholdere fortæller om deres møder med forbryderne bag nogle af Danmarkshistoriens groveste drabssager og taler om, hvorvidt ondskaben er noget, der er iboende i alle mennesker, og som kan udløses af særlige sociale og følelsesmæssige omstændigheder? Eller om nogle mennesker bare er født som særligt onde?

 

Om de medvirkende

Jens Møller Jensen har mere end 37 års erfaring med efterforskning af hård kriminalitet og stod i 8 år i spidsen for Københavns Politis drabsefterforskning. Han har blandt andet haft ansvaret for efterforskningen af terrorangrebene på Krudttønden og synagogen samt af ubådssagen.

Janni Pedersen er studievært og retsreporter ved TV 2. Hun har i over 20 år dækket alle former for kriminalitet – fra økonomisk svindel som Britta Nielsen-sagen over drab, der udspringer af social nød, til terror med internationale forbindelser.

Kim Faber har i 25 år skrevet for Politiken og var en af pionererne, da den såkaldte ’fortællende journalistik’ slog igennem i dansk presse i begyndelsen af nullerne. Foruden forfatterskabet Faber/Pedersen, er han forfatter til tre fagbøger om blandt andet krigen i Kosovo.

 

Bogudgivelser

Janni Pedersen og Kim Faber: Vinterland (2019), Satans sommer (2020) og Kvæler (2021), alle titler udgivet på Politikens Forlag Jens Møller Jensen: Opklaret – drabschefens erindringer (Politikens Forlag, 2018), i samarbejde med Stine Bolther

Foredrag

Ikon for Tidspunkt

Mandag d. 4. apr. 2022 - kl. 19:00

Ikon for pris

ENTRÉ 225,- (+ BILLETGEBYR 10,-)