Steffen Kretz - Storm på vej

Torsdag d. 19. september kl. 19.00
Unummererede siddepladser
Foredraget er inkl. en pause
Remisen er åben en time før foredraget starter
Doors kl. 18.30

Steffen Kretz - Storm på Vej

Steffen Kretz’ foredrag tager jer med på en tankevækkende rejse gennem det politiske klima i USA. Med indgående kendskab til amerikansk politik og samfund belyser Steffen, hvordan USA er endt på randen af opbrud og kaos, og hvad det betyder for os i Danmark.

Hvordan USA havnede på randen af opbrud og kaos – og hvad det betyder for os?

Angrebet på kongressen var et røntgen-billede ind i hjertet af Amerika. Det bør få os til at gentænke alle vores forestillinger om USA. “Det kom som en overraskelse for det meste af Reffitt-familien, at ekstremisme og væbnet oprør mod regeringen voksede ud af deres parcelhus i et søvnigt kvarter i forstæderne til Dallas.

At deres køkken blev omdannet til en politisk slagmark, hvor sønnen endte med at melde faderen til FBI for at have deltaget i angrebet på kongressen 6. januar 2021.” “På samme måde har det overrasket mange amerikanere, at demokratiet i USA har vist sig overraskende skrøbeligt. At deres nation nu balancerer på en knivsæg og skal vælge mellem frihed og et mindretals tyranni,” skriver Steffen Kretz i forordet til en ny bog om Amerika. Bogen nåede efter sin udgivelse hurtigt en topplacering på bestsellerlisten.

Steffen Kretz har som DRs korrespondent i USA fulgt Reffitt-familien igennem et år i forbindelse med optagelserne til et dokumentarprogram, fordi familien på mange måder illustrerer, hvad der er sket i hele den store Familien Amerika: Politisk radikalisering, opbrud og et ulmende oprør.

Steffen Kretz har siden 2017 boet i Washington som DRs korrespondent og har igennem årene rejst på kryds og tværs af USA for at møde amerikanerne, høj som lav. I dette foredrag fortæller han om den voldsomme anti-demokratiske understrøm, han har mødt undervejs, og giver fem klar svar på, hvorfor USA i dag befinder sig på randen af opbrud og kaos – og hvad det betyder for os i Danmark: For i sidste ende er USA garant for vores sikkerhed og velfærd. “Fra jeg flyttede til USA første gang i 1991 og frem til i dag, har jeg aldrig set amerikanerne så meget i tvivl om deres ståsted som nu. Både i forhold til hinanden og i forhold til resten af verden. Det føles på mange måder som om, at fundamentet under verdens eneste supermagt ryster og truer med at styrte sammen. Det føles, som om en storm er på vej,” siger Steffen Kretz.

Bogen STORM PÅ VEJ er en dybdegående og personlig beretning fra DR's mangeårige USA-korrespondent Steffen Kretz om en stormagt, der er slået ud af kurs og ligner en nation i opløsning.

 

 

 

ER DU VILD MED FOREDRAG? SÅ KØB VORES EKSKLUSIVE FOREDRAGSPAKKE!

Skriv en mail til mail@remisenbrande.dk med antal foredragspakker, du ønsker at købe.

Foredragspakken indeholder:

1 billet til Steffen Kretz - Storm på Vej, 19. september
1 billet til Anders Agger - Indefra, 24. september
1 billet til Frank Erichsen, Bonderøven - Gården, håndværket og naturen, 2. oktober
1 billet til Rosa Kildahl - Uden Filter, 5. november

Specialpris 800,- + alm. gebyr (Normalpris 970,- + gebyr)

Foredrag

Ikon for Tidspunkt

Torsdag d. 19. sep. 2024 - kl. 19:00

Ikon for pris

ENTRÉ 250,- (+ BILLETGEBYR 10,-)